Raamexposties Vereniging Krimpener Kunstwaard

De lege unit schuin tegenover de Hema is ingericht als expositieruimte. Leden van Vereniging Krimpener Kunstwaard krijgen de kans om steeds een aantal weken hun werk te laten zien in een raamexpositie. Een leuke kans voor de kunstenaars en een mooie opvulling van een lege unit.
Vanaf 10 augustus tot 21 september 2022 zijn de werken van de kunstenaars Freek Higler en Suus van de Water te bewonderen.
Freek Higler heeft zich na zijn pensionering in 2005 toegelegd op het maken van houten objecten. Hout is mooi. Vol vlammen en kleuren en jaarringen zijn het brokken oud leven, gestolde tijd. Ondanks dat zijn beelden abstract zijn (hij is op zoek naar vormen) schuilt er vaak een diepergaande gedachte of een mooi verhaal achter. Maar ook kun je er altijd je eigen verhaal bij maken. Zijn motto is “Hout leeft in je handen”.
Suus van de Water exposeert een aantal van haar realistische olieverfschilderijen. Vier jaar geleden is Suus in aanraking gekomen met het medium olieverf. Wat zij het liefste doet is een mooie compositie bepalen van het stilleven om het daarna op doek te schilderen. Heerlijk om de tijd te vergeten en volledig bezig te zijn met je eigen creatie. Naast stillevens, schildert zij ook dieren en maakt zij werken in opdracht. Om zich verder te ontwikkelen is Suus in 2020 begonnen aan de vier jarige opleiding fijnschilderen aan de Academie in Deventer.

       

Terug naar overzicht