Vanaf 4 oktober tot 15 november laten Beppie Fränzel-van de Grift en Rina Stam, beide wonend in Krimpen aan den IJssel, hun werk zien.

Beppie Fränzel-van de Grift heeft sinds 1981 haar keramisch atelier Pot-dorie in oud Krimpen (Oosterstraat). Meer dan 40 jaar is zij werkzaam geweest in de keramiek en heeft geëxposeerd in het hele land. Een keramisch reliëf van haar bevindt zich in de aula van de begraafplaats “Waalhoven” in Krimpen aan den IJssel. Ook heeft zij zich altijd al beziggehouden met de fotografie. Zowel in de fotografie als in de keramiek vindt zij haar inspiratie in de natuur en alles waar het fotografisch oog op valt. Zij combineert ook graag beelden en muziek. De fotografische beelden worden op deze manier filmisch en sfeervol gemaakt en heeft zich ontwikkeld tot videokunst. Een voorbeeld hiervan is te zien op YouTube (The magic of the sky).
Meer weten: kijk voor keramisch werk op www. bepfranzel.nl en voor fotografie op www.beppiefranzel.nl.
Informatie over verkoop: 06 45678189.

Rina Stam (1938) is geboren en getogen in Vlaardingen.
Als kind was Rina al creatief bezig. Zij maakte poppenhuisjes en -kleertjes. Tekenen was op school haar favoriete vak.
In de jaren die zij in de Peel woonde, sloot zij zich aan bij een kunstkring. Rina maakte toen voornamelijk tekeningen en aquarellen in de natuur. Een aantal van de in de etalage van de Crimpenhof getoonde werken zijn gemaakt in de verwaaide zandduinen van de Maas, bedekt met loof- en dennenbossen. Ook haar kleurrijke schilderij, gemaakt toen zij in Krimpen kwam wonen, van het alom bekende “stormpoldervloedbos” toont zij in de etalage. Rina bekwaamde zich ook in andere disciplines, zoals het ontwerpen en uitvoeren van glas- en loodwerken en het ontwerpen van meubels. Bijzonder zijn de met mozaïek verfraaide tafelbladen die zij maakt.
Als u geïnteresseerd bent in Rina’s schilderijen kunt u contact opnemen: telefoon 0180-523508 of 06 83295965.

 

Terug naar overzicht