Raamexpositie Vereniging Krimpener Kunstwaard

Er is weer een neiuwe expositie te zien in de etalage van het leegstaande pand schuin tegenover de HEMA.
Van 12 juli tot 23 augustus is het werk van Tonni Hoeksma, Frans Tollenaar en Arnold Nix Holterman is te zien

Tonni Hoeksma
Tonni tekent en schildert vanaf haar kindertijd. Op de lagere school in de klas van meester Groenhuis hing een poster van Karel Appel met de afbeelding van een kat. Ze was verkocht. Dieren tekenen en schilderen liet haar niet meer los. Zij laat in haar werk dieren figureren in de mensenwereld. Haar ervaring met tekenen en schilderen kwam haar van pas bij haar werk als lerares op de basisschool, waar Tonni geregeld tekende voor en met de leerlingen. Na haar pensionering volgde zij lessen bij Ina Verkaik. Op dit moment volgt zij om zich nog verder te bekwamen een cursus schilderen en tekenen bij de SKVR in Rotterdam.

Frans Tollenaar
Frans is kunstschilder en volgde een opleiding Handvaardigheid MO-B aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Amersfoort en Utrecht. Esthetische aspecten van de wiskunde vormen de basis van zijn schilderijen. Hij verdiepte zich daarvoor in de wereld van de wiskunde en zegt daarover: ‘In een ver verleden en in verre culturen was wiskunde een ‘heilig’ spel, door goddelijke machten aan het mensdom gegeven, om daarmee de mysteriën van natuur en leven op menselijke wijze te kunnen verstaan. Het was een
‘inwijdingswetenschap’, die verwant was aan religie en kunst’.
Meer lezen zie de website: www.franstollenaar.nl

Arnold Nix Holterman
Arnold kent het materiaal staal waar hij als kunstenaar voornamelijk mee werkt   door en door. Het vervormen en vormen van staal was als carrosserieschadehersteller een halve eeuw zijn beroep. Zijn vroegere werkplaats heeft hij inmiddels omgedoopt tot atelier. Naast staal werkt hij met materialen die voorhanden zijn. Arnold heeft er plezier in om werk te maken dat hij zelf mooi vindt. Soms zijn dat objecten die een zekere abstractie hebben Een andere keer zijn het objecten waarin de vorm van een kan of kop en schotel herkenbaar is.
Meer lezen zie de website: www.arnold-nix-kunst.nl

Terug naar overzicht