Raamexpositie Vereniging Krimpener Kunstwaard

Vanaf 19 april tot 31 mei zijn er dit keer kunstwerken te zien van Saskia Beekmans, Annemarie Kool en Yvonne de Reus. Alle drie zijn zij lid van de Vereniging Krimpener Kunstwaard.

 

Saskia Beekmans: SCREAM IF YOU CAN
Kunst = voelen, beleving, expressie
Vanaf jongs af aan is de Brabantse Saskia Beekmans met kunst bezig. Van een eerste kleurwedstrijd op 8-jarige leeftijd, waar Kandinsky op de achtergrond wordt getekend, tot de kunstacademie die ze volgt, waarbij de beleving van de mens centraal staat als interieurarchitect.
Centraal in haar leven en kunst is gevoel en beleving.
Saskia zegt hierover: ‘Angst, spanning, boosheid, frustratie, dat gevoel van machteloosheid, maar ook verliefdheid maakt dat je wilt schreeuwen. Je wilt gehoord worden, want je hoort erbij. Waarom blijven we dan toch stil en houden we het geheim. Laat het los’. Saskia wil in haar kunst graag mensen er van bewust maken dat voelen mag.
Zij is van mening dat in de huidige tijd van sociale media we steeds verder verwijderd raken van ons gevoel. Terwijl voor haar gevoelens belangrijker zijn dan ooit tevoren.
‘Het is nodig om met elkaar te kunnen groeien. We hoeven niet bang te zijn om te voelen’, aldus Saskia.
‘Expressie maakt je mooi.’ Schreeuw die frustratie er uit. Scream if you can!
www.beekmans-art.nl
06-18678437

Annemarie Kool:
Annemarie is al ruim 30 jaar actief bezig met keramiek. Zij volgde in eerste instantie voor haar hobby verschillende cursussen. Daarna volgde zij in de avonduren, de opleiding Keramische Technieken aan de Nederlandse Keramiek Opleiding. Inmiddels is Annemarie een volleerd keramiste die nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaat.
De natuur is haar belangrijkste inspiratiebron. In al haar werk is hiervan wel een element terug te vinden, of het nu gaat om het onderwerp, de vorm of de textuur. Verder combineert zij graag klei met hout. Hiervoor wordt dan vondsten gebruikt, die zij vindt bij bezoeken aan natuurgebieden. Haar keramische werk wordt steeds fijner en fragieler. Dat fragiele en fijne ziet Annemarie terug in de wondere wereld van de natuur.

Yvonne de Reus:
Yvonne is geboren en getogen Rotterdamse en woont sinds een paar jaar in Krimpen aan den IJssel. Zij schildert realistische, catchy doeken met Venetiaanse maskers, vrouwen, bloemen en dergelijke. Naast schilderen geeft zij, onder de naam Novytyd, teken- en schilderles in atelier Pot-dorie in oud-Krimpen. Binnenkort gaat zij met haar lessen verhuizen naar een nieuwe locatie in de Stormpolder.
Voor meer informatie www.facebook.com/novytyd of bel 06-42 685 111.

 

 

 

Terug naar overzicht