Raamexpositie Vereniging Krimpener Kunstwaard

Van 7 februari tot 20 maart 2024 tonen Agnes Westerduin en Els Molenaar-Gazan hun werk.
Beide kunstenaars zijn lid van de Krimpener Kunstwaard, de vereniging die samen met het winkelcentrum het initiatief nam voor deze exposities.
Telkens zes weken lang exposeren steeds andere kunstenaars hun werk.

Agnes Westerduin
Het werk van Agnes is samen te vatten onder het motto “Roest Rust Niet”, een concept van fotografie en roest.
Zij is in haar werk op zoek naar harmonie en contrasten, zoals ruw en hard, breekbaar en teer, tijdelijk en tegelijk voor eeuwig verankerd zijn. Dat doet zij door op roestend staal close-up fotobeelden te tonen van bloem en blad dat vergaat en detailbeelden van oude schepen en kaden. Er ontstaan als het ware nieuwe beelden: taferelen van roest, bladder en vergane glorie. Beeld en roestend kader gaan daarin door de tijd heen een relatie met elkaar aan waarbij grenzen vervagen en door elkaar lopen, het werk zelf lijkt te vergaan net als het onderwerp.
Zie ook haar website: www.agneswesterduin.nl

Els Molenaar-Gazan
Els tekende portretten van Joodse kinderen die omkwamen in de concentratiekampen tijdens de 2e wereldoorlog. Deze portretten zijn opgenomen in het door haar geschreven boek Ontheemd. In de etalages van het Winkelcentrum Crimpenhof laat deze veelzijdige Krimpense kunstenares ander werk zien namelijk een aantal van haar in brons gegoten werken en beeldhouwwerken in steen.
Het thema van al haar werk is ‘Een leven in beweging’.
Vanaf eind april tot 13 mei 2024 is meer werk van haar te zien in Ontmoetingscentrum De Tuyter.

Terug naar overzicht