Nieuwe raamexpo Vereniging Krimpener Kunstwaard

STAD EN LAND IN ZEEFDRUK
Rob van Schijndel exposeert met zijn zeefdrukken van 12 juni tot 24 juli in Crimpenhof.

Over de maker
Rob van Schijndel is als docent/zeefdrukker actief in het grafisch atelier van het Cultuurhuis de Garenspinnerij in Gouda. De kneepjes van het zeefdrukvak zijn hem bijgebracht door de Haagse graficus Ruud Aarbodem. Voor het zeefdrukontwerp gebruikt hij vaak fotografie als basistechniek in combinatie met teken- en schildertechniek.

Over het werk
Het geplande, ontworpen landschap als inspiratiebron
Een landschap laat zich in lagen ontleden. Zeefdruk is een grafische techniek die daarmee goed kan worden gecombineerd: laag voor laag, kleur voor kleur wordt het beeld in een arbeidsintensief proces opgebouwd. Het werk is figuratief van aard en heeft vaak klassieke thema’s als onderwerp: een veld met hooirollen, polderstructuren, een bocht met waarschuwingspijlen in een landelijke weg of een spoorbrug in de stad. Beelden die je overal tegen kunt komen en waar je niet omheen kan. Dat Rob lange tijd in Rotterdam actief was als planoloog is te zien aan zeefdrukken die de stad en de haven als onderwerp hebben.

Het merendeel van de zeefdrukprenten is uit natuurlijke kleuren opgebouwd en heeft in de laatste drukgang een opvallende kleur meegekregen. Een stevige structuur, ritme en perspectief zijn de vaste ingrediënten. Ontdaan van franje zijn de landschappen teruggebracht tot hun essentie. Zeefdruk is een perfecte techniek om het beeld strak en geordend te maken.

Meer informatie?
Bezoek www.vanschijndelzeefdruk.nl

 

 

Terug naar overzicht